DJM aanwezig op E-PACK Europe

Op 3 en 4 september vond E-Pack Europe plaats in Wenen.

E-Pack Europe, georganiseerd door Smithers, is een platform voor vernieuwers om technische en operationele uitdagingen voor de snelgroeiende e-commerce verpakkingssector te bespreken.

Tijdens dit evenement nam DJM deel aan een presentatiesessie met HP en Thimm om de toegevoegde waarde van digitaal printen voor e-commerce verpakkingen te benadrukken.

Een van de gepresenteerde cases betrof de integratie van een inkjetprinter in een geautomatiseerde verpakkingsmachine. De verpakkingsmachine past automatisch het formaat van de doos aan alvorst deze de doos sluit. Door een inkjetprinter in deze machine te integreren, kan de doos worden bedrukt met variabele data. Het printproces wordt gestart door een unieke barcode te lezen wanneer de doos de machine binnenkomt. De gegevens worden vervolgens verzameld, geript en naar de printer gestuurd om het deksel te printen. Na het printen wordt het deksel op de doos aangebracht. Voor dit proces is een aangepast softwareprotocol ontwikkeld, zodat het process volledig autonoom plaatsvindt en zonder tussenkomst van een operator.

Voordelen van de geautomatiseerde verpakkingslijn:

  • besparen op verzendkosten door precies passende verpakkingsgrootte in te zetten
  • verminderen van het totale verzendvolume

Voordelen van digitaal printen:

  • aanbregen van merklogo op de doos
  • mogelijkheid om verpakkingen te personaliseren
  • geen apart verzendlabel nodig (van een thermische transferprinter)
  • betere interactie met de consument (unboxing experience)